2015. augusztus 23., vasárnap

Született augusztus 23-án:Rita Pavone

Rita Pavone énekesnő, 1945-ben ezen a napon született az olaszországi Turinban. 17 évesen jelentkezik egy olasz dalversenyre. Ez az amatőr énekeseknek rendezett verseny, meglepetésszerűen az ő győzelmével zárul. A verseny alatt ismerkedik meg a nála húsz évvel idősebb Teddy Reno énekessel, aki a verseny egyik szervezője is. Ő veszi szárnyai alá. Egy év alatt nemcsak kiadja első lemezét, hanem a nemzetközi figyelem fókuszába is helyezi azzal, hogy lemezének szövegeit angolra fordítja és turnézni viszi őt Amerikában. Itt olyan énekesekkel énekel együtt, mint Diana Ross, Ella Fitzgerald, Paul Anka, Tom Jones és Duke Ellington. Ő a jövő hangja, a kis olasz lány, akinek énekesmadár van a torkába. Még a híres Carnegie Hallbanis felléphet. Ha kell rekedtes hangon, ha kell a legédesebb kislány hangon énekel. Ezen kívül bátran nyilatkozik és a közönség szívében már azelőtt belopja a szívét, mielőtt gyönyörű hangját meghallanák. Tudja ezt Teddy is, ezért minden kapcsolatát megmozgatja, hogy a hamvas lánykát érvényre juttassa. Kapcsolatuk nem pusztán üzleti, habár akkor Teddy már házasságban él, és a törvények értelmében nemhogy egy kiskorút nem vehet el, hanem el sem válhat. A közfelháborodás ellenében együtt élnek és több közös szerelmes duettjük után, három zenés filmben is együtt játszanak. Rita 23 éves, amikor úgy döntenek, hogy egy semleges országban, történetesen Svájcban összeházasodnak, vállalva a kiutasítást saját országukból. Egy évvel a házasság kötésük után Olaszországban is engedélyezik a válást, így 26 évesen újra összeházasodnak, nagy médiafelhajtás közepette. Rita kislányos megjelenésével és alig 160 cm magasságával, rövidre nyírt frizurájával, impertinens és szókimondó természetével egyfajta jelképe lesz az elektra komplexusnak. Miközben milliók rajonganak érte és első lemeze is aranylemez, addig folyamatosan bizonyítania kell, hogy férje iránti szerelme nem puszta karrierépítgetés, és esetleges reklámfogás. Ennek eredményeképpen számos talk showban fellép. Párosuk igazi főnyeremény minden tévés műsornak, hiszen viccesek és nem utolsó sorban nagyon jó énekesek mindketten. Állandó filmfelvételek és lemezfelvételek között sikerül három fiúgyereket szülnie és felnevelnie. Férjével, aki nemsokára a száz évet is betölti, a mai napig együtt élnek.
Születési képletében a nagyvilági életre született, csillogást és feltűnést kedvelő Oroszlán aszcendens adja karakterének alapjait. Az aszcendensen álló Plútó arra enged következtetni, hogy e feltűnésre vágyó élet  mögött sok lelki vívódás és titok lappang. Az elsőház Merkúrja jelzi elképesztő beszélőkéjét, amivel show-ját felkonferálta, és kiváló énekhangját is, hiszen ez az Oroszlán jegyében a hetesházas  hírnevet is jelző Holddal szemben áll. Ez a Hold a Vízöntő jegyében érzékennyé teszi őket a közönség igényeire és arra a vágyakra is, amivel a korszellemet megelőzve reagálni tud. Ezt a kapcsolatot a hármas házban álló Jupiter is megerősíti. Gyors karrierívelését a Kos jegyű Mc igazolja vissza, akinek uralkodó bolygója a tizenegyesházban állva szerzi meg a támogatókat ahhoz, hogy ez az ív tartós emelkedés lehessen. Ma 70 éves.

2 megjegyzés:

  1. Rita pontosan 152 cm magas. Továbá csak két gyermeke van. Egy-egy fotó megjelent, melyen férje első házasságából származó fia is látható, aki kb. Ritával egyidős lehet. Rita gyermekei:
    Alessandro 1969-ben és Giorgio 1974-ben született.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szerettem hallgatni és a kedvenc énekesnőm volt

    VálaszTörlés